ÖKA DIN HASTIGHET ELLER ÄNDRA HASTIGHET

 

Vilken hastighet passar ditt hem?

 

10 Mbit/s

För vanligt surfande på hemsidor och kolla e-posten så räcker 10 Mbit/s länge för dig. Vid ca8 Mbit/s kan du se på lågupplöst video och streama radio program i hemmet utan problem. Detta jämförs ofta med mobilt bredband (3G) eller ADSL

100 Mbit/s

För den vanliga användaren med 1-2 personer i hushållet rekomenderar vi 100 Mbit/s. Med denna hastigheten får du en stabil uppkoppling, du kan kolla e-post, streama musik och se på högupplöst video samtidigt. Ladda ner större filer utan större problem.

250 Mbit/s

Denna hastigen riktar sig mer till dig med 2-4 personer i hushållet. Med 250 Mbit/s får du en snabb och stabil uppkoppling som gör att man kan se på högupplöst video, streama musik och ladda ner filer samtidigt utan problem.

500 Mbit/s

Du som är den avancerade användaren som kräver lite mer eller om familjen spelar mycket online är detta den uppkopplingen som är stabilast. Vid 500 Mbit/s ska det mycket till för att bandbredden ska ta slut.

 

Känner du att hastigheten inte räcker till i ditt hushåll?

 

Om du vill ändra din hastighet har du 2 alternativ.

Alternativ 1
Logga in i portalen och ändra din tjänst. Har du ingen inloggning eller kanske glömt bort den så får du kontakta din tjänsteleverantör eller oss på stadsnätet för att få en ny inloggning eller aktiveringskod. 

Alternativ 2
Ring din tjänsteleverantör för att få hjälp att ändra din hastighet. 

 

Tänk på att hastigheten på din anslutning delas av alla anslutna enheter i ditt hem

 

Om du surfar från två datorer, streamar video till en surfplatta och spelar musik från ett trådlöst musiksystem så delar alla dessa enheter på din internethastighet. Om du har 250 Mbit/s kommer alltså inte alla dessa enheter ha det samtidigt utan de delar på denna hastighet. IPTV och IP-telefoni är dock inte med och delar på hastigheten på din internetanslutning.