GRATTIS TILL ATT DIN FASTIGHET ÄR FIBERANSLUTEN

Ifall du bor i en fastighet med ett fastighetsnät som har anslutits till vårt fiber-nät har du möjlighet att skaffa blixtsnabbt internet, driftsäker och billig telefoni samtidigt som du har nya möjligheter för ip-tv eller bredbands-tv. Om du stöter på problem vid installation och inkoppling vänligen kontakta din tjänsteleverantör. (klicka här för att se kontaktuppgifter till tjänstelevetrantörena)

 

undefined

 

SÅ BESTÄLLER DU TV OCH TELEFONI TJÄNSTER

Telefoni-tjänster beställs via tjänsteleverantörerna. Oftast tillhandahåller tjänsteleverantörerna utrustning så du både kan ha internet och telefoni utan kring utrustning. Ibland måste du själv införskaffa en switch för att ha flera tjänster, fråga alltid tjänsteleverantören hur telefoni utrustningens skall kopplas och vad som krävs av dig som kund. Klicka här för att läsa mer om hur vi rekomenderar hur du ska koppla din telefonidosa

 

IP-TV beställs via tjänsteleverantörerna. För att koppla in IP-TV behöver du köpa en switch som du sätter direkt efter första nätverksuttaget i lägenheten så du både kan ha internet och IP-TV.  Klicka här för att se våra rekomendationer om hur vi vill att du kopplar in IPTV

 

Internet: Vill du aktivera internet direkt kan du beställa det via stadsnätets självregistreringsportalen, eller så beställer du den från tjänsteleverantörerna med en leveranstid på 1-5 dagar. 

 

BESTÄLL DIN INTERNETTJÄNST VIA SJÄLVREGISTRERINGSPORTALEN (Fungerar direkt)

Koppla in en dator direkt i nätverksuttaget med en nätverkskabel av typen RJ45 och öppna webbläsaren, surfa till valfri www adress, exempel www.landskrona.net . Då kommer du till Landskorna Energis självregistreringsportal och kan beställa en internettjänst. Din internettjänst börjar fungera direkt efter en genomförd beställning. Observera att det inte fungerar om du kopplar in datorn via en router utan datorn måste vara direkt kopplad till nätverksuttaget.

 

Koppla så här:

undefined